Ce ne intereseaza… atunci cand nu ne vedem de ale noastre ?

scris de Silvana Racoviceanu

1. Celebrul dosar penal instrumentat de Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov, nr. 2/P/2011, care a dus la arestarea procurorului Maximilian Balasescu a prit  solutie de trimitere in judecata a invinuitilor cercetati pana in present. Printre acestia, le regasim pe vrajitoarele Vanessa si Melissa, in stare de arest preventiv, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi şantaj în formă continuată, pe Sava Craiff Buzea, zis Manix, pe  Ion Constantin, sis Şonot sau Şoni s.a. De asemenea, în acest dosar a fost trimis in judecata şi Sebastian Dobrescu, zis Sebi, cel care l-a denunţat pe procurorul Max Bălăşescu de la Parchetul Ilfov, demersul conducând la arestarea şi trimiterea în judecată a anchetatorului pentru fapte de corupţie.

2. Judecătorii instanţei supreme consemneaza, în decizia de condamnare a ofiţerului SRI Ovidiu Soare, că acesta este cel care a compromis dosarul Distileria, după ce a divulgat informaţii şi convorbiri deputatului dâmboviţean Ion Stan (PSD), care, la rândul său, le făcea cunoscute făptaşilor. Instanţa supremă a dat publicităţii, ieri, motivarea deciziei prin care l-a condamnat la închisoare cu suspendare pe generalul în rezervă  Ovidiu Soare. Va reamintesc ca Dosarul “Distileria” a fost in monitorizarea SRI Prahova in perioada 2001-2003.

3. Piraeus Bank a dat in judecata agentia de presa Reuters, solicitand daune de 50 de milioane de euro, dupa ce agentia de presa a publicat un articol care a dezvaluit o serie de afaceri imobiliare intre banca si companii conduse de familia directorului sau executive, Michalis Sallas. Piraeus a actionat in judecata atat agentia de stiri, divizie a Thomson Reuters Corp, cat si pe autorul articolului, Stephen Grey, pentru calomnie si intentia de a “leza intregul sistem bancar grecesc”.

4. Dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de favorizarea infractorului (Nicolae Popa) continua pe rolul instantei. Din mai 2011, procesul a fost secretizat prin decizia instantei. Pana in present, SOV a cerut prin avocati ridicarea interdictiei de a parasi tara si expertizarea interceptarilor. Judecatoarea Viorica Dinu, parte a completului de judecata, a dispus ridicarea sechestrului de pe proprietatile lui Vintu si i-a permis lui Octavian Turcan sa paraseasca tara pentru doua saptamani.

5. In Dosarul “Trofeul Calitatii”, in care fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare, instanta a acordat un nou termen de judecata pentru studiul dosarului de catre avocati nou angajati in dosar, la data de 10.05.2012.

6. In cursul anchetei Rubygate, în care fostul prim ministru Silvio Berlusconi este acuzat de abuz de putere şi relaţii sexuale plătite cu minore, au apărut numele unor tinere românce. Cea mai cunoscută este Ioana Vişan, care a admis că era invitată deseori la petrecerile pe care premierul Silvio Berlusconi le organiza frecvent la reşedinţa sa de la Arcore, lângă Milano. Se pare insa ca Ioana Visan nu e singura romanca aflata in “gratiile” fostului premier Italian.

7. Un tribunal regional din orasul german Mannheim a dat o hotarare preliminara prin care interzice Microsoft sa mai vanda in Germania anumite produse de soft precum Windows 7, Internet Explorer si Windows Media Player. Judecatorii au luat decizia dupa ce Motorola Mobility a acuzat Microsoft ca a folosit fara a avea dreptul o serie de patente video pe care compania americana le detine. Totusi, decizia nu este definitiva si cei de la Microsoft spun ca nu are niciun efect practic fiindca si-au mutat in Olanda centrul logistic si germanii pot comanda de acolo orice produs.

8. Curtea de Apel Bucuresti a emis decizia prin care atesta ca Ducu Bertzi a fost colaborator al Securitatii, pentru ca nu s-a opus solicitarii ofiterilor de la acea vreme de a-si pune garsoniera in care locuia la dispozitia Securitatii si nu exista dovada unor presiuni din partea autoritatilor in acest sens.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *