Despre DIALOG

    scris de Ema Aron

    Principalul obiectiv al ADSA este: „stabilirea si dezvoltarea legaturilor socio-profesionale si interumane, atat intre membrii asociatiei cat si intre acestia si avocati nemembrii interesati, in vederea initierii, dezvoltarii si consolidarii dialogului intre avocati si a solidaritatii profesionale si interumane”.

    Dorim dezvoltarea dialogului intre avocati cu privire la problemele actuale ale fiecaruia şi totodata sa aflam impreuna ce inseamna echilibrul intre profesia de avocat si celelalte profesii ce alcatuiesc sistemul justitiei din Romania, dar si echilibrul dintre Baroul Bucuresti si Barourile din tara. Scopul nostru este acela al mentinerii unor legaturi intre avocati si conducerea Barourilor, in vederea protejarii dar si a modernizarii profesiei de avocat.

    Intelegem sa asiguram menţinerea unei comunicari permanente intre avocati, printre obiectivele noastre enumerand: largirea, flexibilizarea, optimizarea si eficientizarea dialogului intre avocati.
    Dialogul este singura modalitate prin care putem deveni solidari in fata unor probleme de natura a leza imaginea profesiei de avocat.

    Un prim pas in atingerea obiectivului urmarit a fost initiat prin formarea unui „grup al avocatilor” pe pagina de socializare Facebook, care a reusit sa stranga aproximativ 500 de membrii – avocati atat din Baroul Bucuresti cat si din tara si chiar de peste hotare. Scopul acestui grup este acela de a comunica, socializa, de a cere/primi sfaturi juridice, de a impartasi experiente, stiri juridice, de a oferi sprijin avocatilor ce intampina probleme in relatiile cu institutiile statului, conducerea Barourilor, clientii, alti colegi avocati, si de ce nu, chiar de a lega colaborari intre avocatii din zone diferite ale tarii.

    In acest context a crescut implicarea fiecarui coleg avocat in problemele sistemului judiciar pentru ca, in lipsa comunicarii si implicit a sustinerii, avocatul nu indraznea sa isi spuna punctul de vedere, dar mai ales sa ia masuri impotriva unor abuzuri legate de interesele legitime ale profesiei, descurajat de lipsa de reactie a celorlalti colegi si nu numai.Dialogul ne solidarizeaza si ne da curajul de care avem nevoie pentru a ne apara drepturile.

    Dialogul intre noi va eficientiza dezvoltarea unor cunostiinte utile fiecaruia astfel incat profesia de avocat sa isi recapete demnitatea si respectul.

    Toti avem aceleasi interese, aceleasi siteme de valori, aceleasi idealuri profesionale si fiecare avem speranta ca prin dialog vom spori respectul celorlalti. Tocmai pentru a asigura o stare normala intre profesia de avocat si celelalte profesii din Justitie este nevoie de un minim de reguli de conduita in exercitarea indatoririlor profesiei noastre, reguli de deontologie care in lipsa unui dialog nu vor contura respectul cuvenit fiecaruia dintre avocati.

    Dialogul este puntea dintre trecutul profesiei de avocat si viitorul acesteia.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *