Scris de Mihai Rapcea

Scriam cu niște luni de zile în urmă despre cazul deputatului Mihai Boldea, refugiat în Africa pentru a scăpa de mâna tot mai lungă a justiției române, nevoit să se întoarcă acasă și să își înfrunte bărbătește soarta – pentru a-și scăpa familia de pușcărie. Căci acesta pare să fie modalitatea de acțiune a Parchetului – când are de-a face cu fugari. Pentru a-i determina să se întoarcă în brațele primitoare ale justiției române (și în celulele ei tot mai neâncăpătoare), aceasta întocmește dosare penale familiilor celor fugiți, punând presiune pe ei, oferindu-le fugarilor un “târg” imoral: ori se întorc, ori le arestează pe cei dragi rămași acasă.
În cazul lui Boldea, schema a funcționat. Iată însă că în cazul șefului de cabinet al lui Sorin Blejnar, dispărutul Codruț Marta, amenințările au fost puse în aplicare: soția acestuia – Andreea Marta, împreună cu sora sa – Maria Magdalena Lungu, au fost arestate într-un dosar de proxenetism. Evident, la eliberarea lor din arest, de azi, pe nimeni din presă nu interesa povestea cu proxenetismul, toți le întrebau de Blejnar și de Codruț. De ce oare ? Parcă mă înceracă așa, o premoniție, că zilele următoare apare și Codruț Marta – din meandrele concretului iliescian, pe unde se rătăcise în drumul spre Parchet, via celula de arest. Si să mai crezi în coincidențe ? 
Deci, lecția pentru fugari se impune de la sine: dacă o tăiați din țară, trimiteți mai întâi înainte familia (până la a 6-a spiță, inclusiv străbunicii colaterali), că vă treziți că veniți după ei înapoi ca prizonieri la schimb, după metoda justiției talibane…

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *