Dragi avocaţi, aici sunt banii d-voastră!!!

Scris de Mihai Rapcea 

De ani de zile tot auzim că se construieşte Hotelul avocaţilor, în staţiunea balneoclimaterică Techirghiol. Această himeră fără chip şi formă, existentă până acum doar în rapoartele Casei de Asigurări a Avocaţilor – ca înghiţind nesătulă, an de an, sume fabuloase – fără să punem la socoteală terenul, care e gratis, deoarece a apatinut C.A.A. în trecut, fiind retrocedat Casei, dupa 1990), mi-a trezit curiozitatea de a o vedea cu ochii proprii şi de a o prezenta şi colegilor ce au cotizat fără să fie întrebaţi – la edificarea ei – cu banii de pensie strânşi din sudoarea frunţii lor. Aşa că am căutat să mă informez în prealabil pe site-ul casei de asigurări a avocaţilor, sau pe site-ul U.N.B.R., despre existenţa acestei năluci imobiliare. Nici o informaţie care să îmi reveleze locaţia Hotelului Avocaţilor. Asa ca am luat la picior la picior staţiunea Techirghiol, întrebând în stânga şi în dreapta oamenii ce mi-au ieşit în cale… Majoritatea ridicau din umeri. Unii auziseră ceva, dar nu cunosteau amănunte. Într-un final, un localnic – mi-a dat indicatiile potrivite, spunandu-mi sa mergând spre sanatoriul din Techirghiol, pe malul lacului, urmand sa gasesc hotelul pe care il cautam…. Urmand instructiunile omului, pe malul lacului- mai exact pe strada Dr. V. Climescu, am dat de o clădire somptuoasă, ridicată în stil modern, cu ornamente de sticlă, poziţionată chiar faţă în faţă – vis-a-vis de intrarea la băile reci din capătul staţiunii.
 Am cercetat cu privirea clădirea, în mod vădit pustie. Nici o ţipenie de om, nici o maşină în parcarea ei. M-am apropiat. Trotuarul, cu câţiva arbori plantaţi în spaţiul verde ce îl mărginea, era înconjurat cu sârmă, împiedicând accesul trecătorilor prin faţa hotelului. M-am strecurat prin cele două benzi de sârmă improvizate pe post de împrejmuire, şi m-am apropiat de pancarda de pe faţadă, pe care scria cu litere mari “COMPLEXUL BALNEAR ŞI DE RECUPERARE C.A.A. DIN TECHIRGHIOL – CORPORE SANO”. Dacă acesta e cel din Techirghiol, înseamnă că mai sunt şi altele, m-am întrebat eu, nedumerit… Desi, la fel ca majoritatea colegilor mei, nu cunosc nici măcar un singur avocat – tânăr sau bătrân, care să fi beneficiat vreodată în viaţă, de serviciile unei astfel de complex de recuperare al Casei Noastre de Asigurări .
 Mi-am făcut curaj şi am urcat treptele complexului. În dreapta scării, am remarcat un lift modern, cu platformă, pentru invalizii aduşi în cărucioare. Sus, la intrare, m-a întâmpinat un paznic, căruia m-am prezentat şi l-am rugat să îmi facă turul hotelului. Omul, binevoitor, s-a conformat şi astfel am pătruns în clădire. La parter, cum intri pe stânga, te întâmpină biroul recepţionerului, modern amenajat. Pe holuri, pereţii sunt plini de mici tablouri moderniste, menite să încânte ochiul. Trecem de recepţie şi din faţă ne întâmpină lifturile, tăcute încă. În stânga, sala de mese, mirosind a nou, cu bucătărie mare, în care am ocazia să vad dotari moderne si complete, care parca abia asteapta sa intre in utilizare…. În lateralul ei, un mic bar. Trecem înapoi spre holul central unde se află tot la parter o sală de conferinţe spaţioasă. Aflu de la paznic amănunte interesante: hotelul are 60 de camere, în regim de 4 stele hoteliere, iar la subsol beneficiază de bazin cu apă termală şi servicii complete de tratament balneoclimateric. Curios din fire, îl întreb de ce totuşi nu a fost dat în folosinţă, pentru că pare “gata” !? Îmi răspunde că acum se fac ultimele angajări ale personalului ce va deservi hotelul, iar recepţia de inaugurare va avea loc miercuri 29 august 2012, într-un cadru festiv. I-mi iau ramas bun de la paznic si parasesc “COMPLEXUL BALNEAR ŞI DE RECUPERARE C.A.A. DIN TECHIRGHIOL – CORPORE SANO”…
Reflectând încă la somptuozitatea şi luxul ,, Hotelului nostru” nu pot însă să nu-mi pun câteva intrebări… De ce nu ne-a informat C.A.Av. sau U.N.B.R. despre finalizarea ,,Hotelului nostru,,? si mai ales, de ce marea masa a avocaţilor nu cunosc nimic despre faptul ca ,,Hotelul Avocaţilor„ va fi inaugurat peste doar 2 zile? Daca noi- cei care am cotizat din greu pentru realizarea acestei costisitoare investiţii, nu ştim nimic despre proxima inaugurare, cu cine se va face mareţul eveniment? Caci in lipsa oricarei informaţii despre inaugurare… se pare ca nu cu noi- cei care platim lunar si din greu taxe  si carora ne este destinat teoretic…
Pâna cand aceste intrebari retorice işi vor gasi raspunsul, cu siguranta dupa taierea panglicii… nu-mi ramane decat sa va prezint fotografiile “COMPLEXUL BALNEAR ŞI DE RECUPERARE C.A.A. DIN TECHIRGHIOL – CORPORE SANO” şi să vă reamintesc,, Aici Sunt Banii Dumneavoastră”
 
  

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *