Fostul șef al ITM Satu Mare, acuzat de fals în declarații

Cristian Iosif Sasu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare, fost prefect şi subprefect, a fost pus sub acuzare de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Oradea pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuarea de acte de comerţ, incompatibile cu funcţia şi atribuţia, în scopul obţinerii pentru sine de bani şi bunuri necuvenite dar şi pentru fals în declaraţii.

Potrivit DNA, în perioada 2006 – prezent, Cristian Sasu a desfăşurat, cu încălcarea regimului incompatibilităţilor, acte de comerţ constând în administrarea faptică a două societăţi comerciale, în scopul obţinerii pentru sine de bani şi bunuri necuvenite. Astfel, prin intermediul celor două firme, deţinute prin interpuşi, Cristian Sasu a desfăşurat activităţi de consultanţă în cadrul unor proiecte europene, obţinând bani şi bunuri totalizând aproximativ 780.000 euro.

Declarații false

De asemenea, cu ocazia completării declaraţiilor de avere şi de interese, Cristian Sasu a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului în privinţa deţinerii prin interpuşi a celor două societăţi sus-menţionate, precum şi a bunurilor şi foloaselor obţinute necuvenit, ca urmare a administrării acestora, de natură să producă consecinţe juridice.

Continuare articol pe evz.ro

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *