Niciodată nu am primit și nu am pretins mită, nu am spălat bani și nu am făcut trafic de influență

Adriana Țicău, fost ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației în perioada iulie – decembrie 2004, a respins duminică acuzațiile aduse de Direcția Națională Anticorupție în dosarul licențelor Microsoft.

“Referitor la informațiile apărute în comunicatul DNA de vineri, 26 septembrie 2014, menționez că niciodată nu am primit și nu am pretins de la nimeni mită, nu am spălat bani și nu am făcut trafic de influență. Nu am companii sau fundații, nu am afaceri, nu dețin conturi sau societăți offshore. Întotdeauna am fost un om corect, muncitor și de bună credință”, a declarat Țicău pentru AGERPRES.

DNA a cerut vineri ridicarea imunității pentru începerea urmăririi penale pe numele a nouă foști miniștri, printre care și Adrian Țicău, în dosarul privind presupuse fapte de corupție în cazul mai multor contracte referitoare la licențe IT de sute de milioane de euro.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis procurorului general al României referatul în vederea sesizării președintelui României, a Senatului, a Camerei Deputaților și a Parlamentului European, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de nouă persoane care în perioada în care se presupune că au săvârșit infracțiunile au îndeplinit funcția de ministru.

Laura Codruța Kovesi a transmis procurorului general referatul în vederea sesizării Senatului și a Camerei Deputaților pentru Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Șerban Mihăilescu. Parlamentul European va fi sesizat în cazul lui Dan Nica iar președintele va primi sesizare pentru Adriana Țicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu și Mihai Tănăsescu. 

Preluare: agerpres.ro

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *