Un martor invocă la DNA numele lui Victor Ponta și Adrian Năstase în dosarul Microsoft

Numele lui Victor Ponta și al lui Adrian Năstase sunt invocate de un martor într-o declarație dată în fața procurorilor DNA în dosarul Microsoft.

Declarația martorului apare în cererea prin care DNA solicită aviz pentru ridicarea imunității a nouă foști miniștri cercetați în acest dosar.

Potrivit martorului, contractul licențelor IT în valoare de 200 milioane euro a fost inițiat, negociat și controlat de Claudiu Florică în perioada 2001 — 2002, când a avut în acest sens întâlniri directe cu Ecaterina Andronescu, Mihnea Costoiu și alți angajați ai Ministerului Educației și Cercetării.

În opinia acestuia, contractul încheiat de Siveco cu Ministerul Educației a fost conceput ca un contract cadru a cărui derulare urma să aibă loc în mai multe etape, pe măsură ce Ministerul Educației obținea bugetul necesar achiziției, fiind conceput ca un contract ce depășea necesitățile pentru a permite noi achiziții ulterioare prin acte adiționale, fără o procedură de licitație.

“Claudiu Florică a condiționat și prezența firmei Siveco ca integrator în acest contract de subcontractarea unei părți din software și servicii în valoare de 1,5 milioane dolari firmei Kapraras Consulting condusă de Antonio Kapraras, care urma să asigure la rândul ei plata unei mite către persoane din anturajul lui Adrian Năstase”, mai declară martorul.

Continuare: agerpres.ro

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *