Decanul Baroului Vrancea, despre aspirantii la avocatura: A fost un candidat care nici titlul nu a stiut sa il scrie corect!

Dezastrul de la examenul de primire in profesie este, pentru decanul Baroului Vrancea, un semn ca pe absolventii de Drept nu ii intereseaza cartea, ci doar statutul de avocat. Avocatul Ioan Ioanovici spune insa este de preferat sa fie mai putini avocati, dar bine pregatiti. “Eu cred ca poti raspunde la minimum 70 de intrebari, nu e vorba de un plafon prea ridicat ci de pregatirea temeinica la penal, civil si proceduri. Sa invete mai mult!”, a declarat pentru Avocatura.com Decanul vrancean.

Dupa rezultatele dezolante inregistrate la Sibiu, nici Vrancea nu a stat mai bine la capitolul celor admisi in avocatura. Doar un candidat este stagiar cu acte in regula, la fel ca si anul trecut. Pe tot centrul de examen de la Galati, din cele trei judete (Braila, Galati si Vrancea), din 118 candidati, doar 6 au luat note de trecere. Din Vrancea, candidatul admis a obtinut 71 puncte, clasandu-se pe locul 6 si ultimul de altfel. Urmatorul candidat din judet a obtinut 66 de puncte, in vreme ce cel mai mic punctaj pe centrul de la Galati a fost 21.

Continuare articol pe avocatura.com

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *