Amendament tacit adoptat de Senat: 3 ani de închisoare pentru cei care dezvăluie informaţii din dosarele penale

Cei care dezvăluie informaţii din dosare penale, în special jurnaliștii, ar putea fi pedepsiţi cu până la trei ani de închisoare. Senatul a adoptat tacit amendamentul la Codul Penal propus de senatorul PSD Şerban Nicolae. Parlamentarul a explicat că modificarea are rolul de a clarifica prevederile Codului Penal, care sunt imprecise. Pentru a deveni lege, proiectul trebuie adoptat şi de Camera Deputaţilor, for decizional.

„Oricine compromite un act de justiție prin divulgarea, fără drept, de informații dintr-un dosar penal în faza în care actele din dosar nu sunt publice compromite interesele justiției. Vă dau un exemplu: dacă eu, în calitatea mea de anchetator, divulg unei persoane, nu presei, că legea nu distinge, asta este o invenție cel puțin dubioasă cum că m-aș referit la presă”, a spus Șerban Nicolae, senator PSD de Mehedinți.

Senatul a adoptat tacit un amendament propus de senatorul PSD Şerban Nicolae, care prevede ca orice cetăţean care dezvăluie informaţii din dosarele penale să fie pedepsit cu până la trei ani de închisoare.

Continuare: digi24.ro

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *