Cererea de urmărire penală pe numele a 9 foști miniștri, trimisă de procurorul general ministrului Justiției

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, i-a transmis ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, referatul Direcției Naționale Anticorupție prin care se solicită declanșarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale față de Ecaterina Andronescu, Șerban Mihăilescu, Dan Nica, Valerian Vreme, Adriana Țicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu și Mihai Tănăsescu.

Pentru senatoarea Ecaterina Andronescu se cere începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani, pentru deputatul Valerian Vreme — sub aspectul săvârșirii infracțiunii abuz în serviciu, iar pentru senatorul Șerban Petru Mihăilescu se dorește începerea urmăririi penale pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani.

“Totodată, în conformitate cu dispozițiile art. 109 alin. 2 din Constituție, art. 12 și 19 din Legea nr. 115/ 1999 și ale Deciziei Curții Constituționale nr. 270 din 10 martie 2008, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis Parlamentului European referatul Direcției Naționale Anticorupție prin care se solicită declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Dan Nica (în prezent europarlamentar), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani”, informează un comunicat al Parchetului General remis marți AGERPRES.

Continuare : agerpres.ro

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *