Alin Simota, arestat preventiv de Curtea de Apel Alba Iulia

Fostul finanțator al clubului Jiul Petroșani, Alin Simota, fost vicepreședinte al PNL Hunedoara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestația procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism ( DIICOT ).

“Procurorii DIICOT — Serviciul Teritorial Alba Iulia au obținut astăzi arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului Alin Simota. Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestația DIICOT împotriva încheierii prin care Tribunalul Alba respinsese solicitarea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestarea preventivă, având în vedere faptul că inculpatul Simota Alin a încălcat obligațiile impuse”, se arată într-un comunicat al DIICOT, transmis marți AGERPRES.

Sursa citată precizează că judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel Alba Iulia a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a arestului preventiv și a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă începând cu marți.

Alin Simota este acuzat de evaziune fiscală, delapidare, înșelăciune și constituire a unui grup infracțional organizat, fiind reținut la începutul lunii august. Ulterior, Tribunalul Alba a decis să fie arestat la domiciliu.

Procurorii DIICOT au efectuat atunci opt percheziții domiciliare și la sediul unor firme din județul Hunedoara, la Petrila și Petroșani, inclusiv la locuința lui Alin Simota.

Continuare: agerpres.ro

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *