COMUNICAT- Baroul Ilfov

           Consiliul Baroului Ilfov exprima public dezaprobarea fata de practica unor avocati de a colabora profesional cu persoane care exercita fara drept profesia de avocat. Apreciem ca fiind deosebit de grave astfel de fapte ce reprezinta nu numai o subminare a profesiei de avocat, ci chiar complicitate la savarsirea infractiunii de exercitare fara drept a profesiei de avocat, fiind justificata luarea de masuri disciplinare urgente din partea organelor de conducere ale profesiei.
         Dezaprobam atitudinea manifestata public de catre persoane ce exercita in mod legal profesia, mai ales reprezentanti legali ai profesiei care, in loc sa aiba o pozitie ferma de condamnare a acestor practici, minimizeaza importanta faptei savarsite aducand in discutie existenta unor abuzuri din partea organelor judiciare, desi acest aspect excede competentei organelor profesiei de avocat, subiectul principal fiind altul.
       Ne manifestam speranta ca de la acest moment toate organele judiciare vor proceda constant si unitar la identificarea, cercetarea si sanctionarea faptelor de exercitare fara drept a profesiei de avocat.
        In vederea adoptarii unei pozitii unitare si ferme consideram ca este necesar convocarea de urgenta a unei sedinte extraordinare a Consiliului U.N.B.R.

Publicat 21.03.2015

Preluare: baroul-ilfov.ro

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *