Procurorul Remus Jurj din DIICOT, urmărit penal în dosarul lui Lucinschi și Pricop

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Remus Jurj, procuror DIICOT, pentru complicitate la șantaj în dosarul în care a fost reținut Sergiu Lucinschi și în care este anchetat ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis marți AGERPRES, Remus Jurj și Radu Pricop, avocat, sunt acuzați de complicitate la șantaj.

“În perioada decembrie 2014 — martie 2015, Sergiu Lucinschi, beneficiind de complicitatea suspecților Radu Pricop și Remus Jurj, a exercitat asupra unui om de afaceri, acțiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4.000.000 euro, nedatorată de acesta din urmă, în vederea retragerii unei plângeri penale formulate la DIICOT, ce face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infracțiuni (printre care și gestiune frauduloasă). De asemenea, inculpatul i-a promis omului de afaceri că va depune diligențele necesare, astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică a tuturor faptelor în infracțiunea de “gestiune frauduloasă”, pentru care, la retragerea plângerii prealabile, ancheta încetează”, se arată în comunicat.

Continuare: agerpres.ro

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *